Obljetnica

''Večer sjećanja'' za Vukovar u Mostaru i Širokom Brijegu

Paljenjem svijeća i molitvom ispred spomenika poginulim braniteljima odati će se počast svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Republici Hrvatskoj.
Vijesti / Flash | 17. 11. 2021. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 30. obljetnice pada grada heroja Vukovara, diljem Bosne i Hercegovine održati će se ''Večer sjećanja.''

Paljenjem svijeća i molitvom ispred spomenika poginulim braniteljima odati će se počast svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Republici Hrvatskoj u srijedu 17. studenog održat će se na Trgu širokobrijeških žrtava s početkom u 18 sati

U 18.30 sati održat će se zajednička molitva za sve žrtve u Domovinskom ratu.

Pozivaju se građani Širokog Brijega da paljenjem svijeća i molitvom odaju počast svim hrvatskim žrtvama.

„Neka plamen sjećanja na žrtve Vukovara, Škabrnje, Stipića livade, Grabovice, Uzdola, Križančeva sela, Vareša i mnogih drugih hrvatskih stratišta gori u našim srcima“, istaknuto je iz Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg.

Dana 18. studenoga 2021. godine obilježit će se obljetnica pada Vukovara svetom misom u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru s početkom u 18.00 sati.

Nakon završetka svete mise u 18.30 sati planiran je mimohod od Katedrale do Vukovarske ulice (Ulicom kralja Tomislava i Dubrovačkom ulicom) gdje će kod križa biti upriličeno paljenje svijeća i molitva.

"Ovo je najmanje što možemo učiniti kako bi pokazali svoje poštovanje, ljubav i zahvalnost poginulim braniteljima koji su svojom žrtvom sačuvali dom i domovinu", poručili su iz Gradskog odbora Mladeži Mostara

 

Kopirati
Drag cursor here to close